Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Garanciális feltételek

Fűtőkábel, fűtőszőnyeg garanciális feltételei

A Fenix Group a legjelentősebb európai fűtőkábel gyártó egyikeként  fontosnak tartja, hogy kiváló minőségű, hosszú élettartamú termékeket alkosson. A garancia két részből tevődik össze és kibővíthető teljes élettartamra vonatkozó időszakra is. A termékre az első két évben teljes szerviz garancia vonatkozik , ezen időszakot követően 8 évig Termékgarancia feltételei a mérvadóak. 

 Termékgarancia 

A Termékgarancia 10 év jótállási időszakra - 2 év teljes szerviz garanciára + 8 év Termékgaranciára - érvényes , mely kibővíthető a gyártói oldalon történő regisztráció esetén Élettartam Garanciára.

 Termékgarancia új azonos vagy kiváltó terméket biztosít, ha a termék tervezési, anyag- vagy gyártási hiba miatt hibásnak bizonyul. 

A Termékgarancia a következő költségeket fedezi:
• termék javítása, vagy cseréje egy összehasonlító új termékre. A javítás és a csere lehetősége között a Door SyS Kft saját belátása szerint dönt.. 
• szállítási költségek

Teljes körű szerviz garancia a beüzemeléstől számított 2 év-ig.

A teljes körű szerviz garancia a hidegvéggel készre szerelt, ellenállásos fűtőkábelekre és fűtőszőnyegekre vonatkozik, mely a következő költségeket fedezi:

• szakértői műszeres hibahely lokalizálás 

• termék javítása, vagy cseréje , estleg egy kiváltó terméket kínálása helyette. A javítás és a csere lehetősége között a Door SyS Kft saját belátása szerint dönt.. 

• telepítési költségek

• hasonló típusú vagy árszínvonalú padlóanyagok (pl. falazat és csempe károsodása)

• szállítási költségek

Jótállási feltételek ( Ecofloor, Ecofloor Mat, AL-MAT fűtőkábellel szerelt termékekre) 

1. Jótállási igény abban az esetben érvényesíthető, ha

a) az Ecofloor fűtőszőnyeg/fűtőkábel/AL-MAT telepítése a telepítési útmutatóban foglaltak szerint történt

b) a fűtőszőnyeg/fűtőkábel és a termosztát hálózati csatlakoztatását, ellenállás méréseit villanyszerelő szakember végezte, dokumentálta és aláírásával igazolta azt a következők szerint:

Telepítés előtt és után is a vezető erek ellenállását és a fűtőszőnyeg/fűtőkábel szigetelés ellenállását mérni és dokumentálni kell a mellékelt nyomtatványon, és fényképet kell készíteni a mérési eredményről, melyet kérésre a forgalmazó rendelkezésére kell bocsátani*

c) rendelkezésre áll a hiánytalanul kitöltött jótállási jegy

d) rendelkezésre áll a fűtőszőnyeg vásárlását bizonyító eredeti nyugta

e) a fűtőszőnyeg áramellátását megszakítóval és "FI" relével ellátott elektromos rendszer biztosítja

2. A jótállás nem érvényesíthető:

a) a kábel mechanikai sérülése esetén

b) nem megfelelő áramellátás okozta meghibásodás esetén

c) a hatályos szabályok megsértésével történő hálózati csatlakoztatás okozta meghibásodás esetén.

d) a Megrendelő tudomásul veszi, hogy a későbbi munkálatok során- például burkolás közben felmerülő elektromos padlófűtési rendszerben keletkezett károkért- fűtőkábel belevésés, illetve szakszerűtlen folyamatok, melyek a rendszer működőképességét befolyásolják Door Sys Kft. nem vállal felelősséget. Annak javítása nem része a termékek és az elektromos fűtési rendszer garanciális feltételeinek.

  f) ha a telepítés után a fűtőkábelek keresztezik egymást, vagy egyéb módon összeérnek, minimális távolság a fűtőkábelek közt 30 mm

 Az Ecofloor , Ecofloor Mat , ALMAT hidegvéggel szerelt fűtőkábeles termékek a gyártó ajánlás szerint a gyári javító szettel maximum két helyen javítható, mely teljes értékű (garanciális) javításnak minősül.

Megjegyzés: Jótállási igényt a jótállási jegy és a vásárlását bizonyító eredeti nyugta bemutatása mellett nyújthat be a termék értékesítőjénél.

* A csatlakozókábel ellenállása nem térhet el a címkén megadott névértéktől +5%, -10% értékhatárnál nagyobb mértékben. A csatlakozókábel szigetelésének ellenállása 1000 V névleges feszültségű megaohmmérővel mérve nem lehet kisebb mint 50 MΩ.


Fontos (!) : Telepítésnél figyelmet kell fordítani arra, hogy a kábelek (kábelhurkok) semmi esetben sem érhetnek össze , nem keresztezhetik egymást és megfelelő távolságban legyenek egymástól (min 30 mm). Hidegvéget a fűtőkábellel  összekötő gyári toldást nem szabad meghajlítani, kanyarban elhelyezni, min. 5 cm-re a toldás végeitől szabad a hajlítást megkezdeni! 

  Az Ecofloor ADPSV fűtőkábel legtöbb esetben az esztik betonréteg alá kerül elhelyezésre, a betonozást végző szakember figyelmét fel kell hívni a fűtőkábelre és arra, hogy fokozott óvatossággal járjon el a teljes munkafolyamat közben az esetleges kábel sérülések elkerülése miatt! Ezen okokból bekövetkezett kábelsérülés a későbbiek során szakértői hibafeltárás során kimutatható és garanciavesztést eredményez! 

  Az üzembe helyezett fűtőszőnyeget/fűtőkábelt kizárólag padlószenzoros (duplaszenzoros) termosztáttal  szabad működtetni.   A garancia kibővíthető un. Life Time Warranty-ra (Élettartam Garancia) a termék regisztrálása esetén. A terméket az alábbi gyártói regisztrációs oldalon tudja regisztrálni és sikeres regisztráció esetén visszaigazolást fog kapni a Fenix Group-tól. Az élettartam garancia feltételit a http://warranty.fenixgroup.cz/ oldalon találja.

.

Nincs megjeleníthető termék.